- ירידה בהזמנות בשבועות האחרונים אילצה את וולנס לביצוע רה-ארגון.
- 15% מהעובדים צפויים לפיטורים, מרבית עובדי החברה עובדים מישראל.
- החברה צופה ירידה בהכנסות, איזון בסוף השנה.
אוטוניוז, 09.03.20236 – וולנס, מפתחת הצ׳יפים לתקשורת, הודיעה על שינוי קיצוץ בשיעור 15% במצבת העובדים במהלך רה-ארגון שאמור לחסוך לחברה 9 מ׳ ד׳. בסוף 2022 העסיקה וולנס כ-330 עובדים, רובם בישראל, כך שמדובר על פיטורי כ-50 עובדים. וולנס, הנסחרת בנסדאק, הקטינה את תחזית ההכנסות. לרבעון השלישי החברה צופה הכנסות בסך 23.9-24.1 מ׳ ד׳, תחזית זהה לקודמת, אולם ברבעון השלישי החברה צופה ירידה חדה בהכנסות ל-14.0-14.2 מ׳ ד׳.
לכל השנה ההכנסות צפויות לעמוד על 83.8-84.2 מ׳ ד׳, כשהתחזית הקודמת עמדה על 97-100 מ׳ ד׳. המרווח הגולמי צפוי לנוע בין 61.9% ל-62.5%, דומה לתחזית הקודמת. הפסד EBITDA לשנה צפוי לעמוד על 18.3-16.5 מ׳ ד׳, התחזית הקודמת צפתה הפסד קטן יותר, 15.4-13.6 מ׳ ד׳. החברה צופה להגיע לאיזון ברבעון האחרון של השנה. בתחזית קודמת החברה צפתה תזרים מזומנים חיובי החל ברבעון הראשון 2024, אולם לא חזרה על תחזית זו הפעם.
מתוך מצגת משקיעים של וולנס ממאי 2023 (אוטוניוז)
גדעון בן-צבי, ה-CEO, אמר בהודעה, שבשבועות האחרונים הורגשה האטה בהזמנות והחברה נאלצה לעדכן את תחזיותיה. החברה צופה עדיין לזכייה ראשונה בתעשיית הרכב השנה, מתוך מספר מכרזים בהם היא משתתפת. כיום מרצדס-בנץ היא הלקוחה היחידה של וולנס בתעשיית הרכב, כאשר הצ׳יפים של החברה מותקנים בדגמים מרכזיים של חברה, קלאס-C, קלאס-E וקלאס-S.
בעקבות ההודעה מניית ולנס סגרה את המסחר אתמול (ה׳) ללא שינוי, 2.35 ד׳, שווי שוק 241 מ׳ ד׳. מאז תחילת השנה המניה איבדה כ-47%.
עיקר הכנסותיה של וולנס מגיעות עדיין מתעשיות הווידיאו והאודיו, אולם תעשיית הרכב אמורה להיות מנוע הצמיחה העיקרי של החברה בעשור הקרוב.
וולנס מנוהלת ע״י גדעון בן-צבי. יו״ר החברה או פטר מרטנס, בכיר לשעבר בתעשיית הרכב הגרמנית.
כותרות אחרונות



תגובה