
אוטוניוז, 09.05.2016 – בוש, יצרנית הרכיבים לכלי רכב הגדולה בעולם, הודיעה היום (ב’) על חזרתה לפעילות באיראן. עד סוף השנה בוש תקים משרד באיראן בו יועסקו 50 איש. לדברי בוש לאיראן פוטנציאל עסקי מצוין בזכות אוכלוסיה בגודל של 80 מיליון תושבים, שיותר ממחציתם מתחת לגיל 25.
לדברי בוש הכלכלה האיראנית עומדת בפני התפתחות מהירה בזכות האוכלוסיה הצעירה והשקעה צפויה של 40 מיל’ ד’ מצד הממשלה בפיתוח תשתיות, הרחבת שדות תעופה ורשת הרכבות, בין השאר. “אנחנו יכולים לתמוך בתהליך המודרניזציה של המדינה באמצעות מגוון רחב של פתרונות ומוצרים כולל יישומי הנדסה, פתרונות לחיבור תשתית ואנרגיה וטכנולוגיית בניה כמו גם במוצרים ביתיים וכלי עבודה,” אמר אווה ראנשקה, חברת הנהלת בוש אחראי לאירופה, המזה”ת ואפריקה.
אולם בוש תנסה כמובן גם להשתלב בתעשיית הרכב האיראנית, באמצעות “יחידת פתרונות הניידות,” שהיא החטיבה המפתחת ומייצרת מוצרים לתעשיית הרכב. שוק הרכב להערכת החברה הוא בעל פוטנציאל רב לגידול. תעשיית הרכב האיראנית צפויה להגדיל השנה את תפוקתה ביותר מ-9% לייצור של מעל מיליון כלי רכב.
להערכת בוש צי הרכב המיושן באיראן מחייב השקעה גבוהה במיוחד בסגמנט כלי הרכב המסחריים. “משאיות רבות כבר נמצאות על כבישי איראן 40 שנה או יותר,” נמסר בהודעה לעיתונות של בוש.
בנוסף למשרד הקישור באיראן בוש פתחה לאחרונה משרד מכירות בלאהור בירת פקיסטן. משרדים אלה ועוד 14 אחרים מנוהלים ע”י חברה בת של בוש הממוקמת בטורקיה.
טורקיה, על תעשיית הרכב שלה, היא השוק הגדול ביותר של בוש באזור ובו היא מוכרת בהיקף של 1.5 מיל’ י’ בשנה, בעוד בשאר 14 מדינות האזור המכירות מסתכמות ב-400 מ’ ד’. בוש משקיעה כעת חצי מיליארד יורו בהרחבת יצור מקומי והנדסה בטורקיה. “טורקיה משחקת תפקיד מרכזי באסטרטגיית הגידול שלנו במזה”ת,” אמר ראנשקה, חברת הנהלת בוש.

תגובה