
אוטוניוז, 17.08.2016 – אינפיניטי, מותג היוקרה של ניסאן, יציג בתערוכת פאריס הקרובה (1-14 באוקטובר) טכנולוגיה חדשה במנוע בעירה פנימית, יחס דחיסה משתנה (variable compression ratio). זו תהיה פעם ראשונה בהיסטוריה בת יותר מ-130 השנה של מנוע הבעירה הפנימית שטכנולוגיה כזו תוצג, נטען בהודעה לעיתונות.
איניפיניטי פיתחה מנוע ארבע צילינדרים 2.0 ל’ טורבו שכינויו VC-T והוא מסוגל לפעול בין יחס דחיסה נמוך של 8:1 ליחס דחיסה גבוה של 14:1. השינוי ביחס הדחיסה מתבצע באמצעות מערכת מכאנית, המבוקרת ע”י מערכת בקרת המנוע, והמקצרת את מהלך הבוכנה או מאריכה אותו בהתאם לצורך ובכך משנה למעשה את נפח הבוכנה ועימו את יחס הדחיסה.
המערכת מורידה את יחס הדחיסה כאשר מגדש הטורבו נמצא בפעולה והוא גורם לדחיסה של התערובת לרמה גבוהה (במנועי טורבו בדרך כלל יחס הדחיסה הוא נמוך יחסית) בעוד כאשר הטורבו אינו פועל המערכת מאריכה את תנועת השסתומים ומגדילה את יחס הדחיסה ובכך מאפשרת נצילות טובה יותר של הדלק.
מהנדסים בניסאן סבורים שהטכנולוגיה החדשה תוכל לאפשר למנועי בנזין להחליף לפחות חלקית מנועי דיזל מתקדמים. “אנחנו סבורים שהמנוע החדש הזה שלנו הוא מנוע הבנזין האולטימטיבי שיכול לאורך זמן להחליף את מנוע הדיזל של היום,” צוטט ע”י רויטרס כאומר קיני טאנומה, מהנדס בכיר המוביל את הפיתוח באינפיניטי.
“כולם עובדים על יחס דחיסה משתנה וטכנולוגיות נוספות לשפר באופן משמעותי את צריכת הדלק של מנועי בעירה פנימית,” אמר ג’יימס צ’או מנהל ראשי של IHS באסיה פאסיפיק. “הגדלת יעילות הדלק במנועי בעירה פנימית היא קריטית ליצרניות הרכב. לא כל הצרכנים יקבלו את הפתרון של מכונית חשמלית. אבל נותרו עדיין אתגרים משמעותיים כמו גידול במורכבות ועלות כמו גם פוטנציאל לבעיות של וויברציות.”
לבד ממגדש טורבו המנוע גם מצויד במערכת תזמון שסתומים משתנה המאפשרת נשימה יעילה יותר והופכת אותו למתאים גם לשימוש במערכות הייבריד.
מנוע ה-CV-T החדש יחליף את מנוע ה-V6 3.5 ל’ של ניסאן וצריכת הדלק שלו טובה ב-27% מזה של המנוע שאותו הוא יחליף, דיווחה רויטרס.
ניסאן שוקלת להשתמש במנוע החדש כחלק מיחידה למערכת הייבריד.



תגובה