- השותפה של קנון ביצרנית הרכב קורוס ניסתה למכור כמחצית מאחזקותיה.
- הסכום המבוקש העניק לקורוס שווי של מיליארד דולר בלבד.
- מכירות קורוס צונחות השנה וההפסדים ממשיכים להצטבר.
אוטוניוז, 22.08.2017 – צ’רי, השותפה של קנון באחזקות בקורוס, ניסתה לאחרונה למכור כמחצית מאחזקותיה ביצרנית הרכב החדשה והמפסידה עדיין. אוטומוטיב ניוז צ’יינה דיווח שב-12 ביולי צ’רי הוציאה למכירה 25.5% מממניות קורוס באמצעות בורסה בעיר Wuhu בדרום מזרח סין, מקום מושבה של צ’רי. צ’רי ציפתה לקבל 248 מ’ ד’ עבור חלק זה, המשקף לקורוס שווי של מעט פחות ממיליארד דולר.
ביוני השנה הודיעו קנון וצ’רי על משקיע אסטרטגי שעומד להיכנס לחברה ולרכוש 51% ממניותיה תמורת 942 מ’ ד’, סכום שהעניק לחברה שווי של קצת פחות משני מיליארד דולר. בראשית אפריל השנה פורסם על הסכם להשקעה אסטרטגית מטעם עיריית ייבין, עיר סינית. אולם הסכם זה בוטל כאשר צ’רי וקנון הודיעו על המשקיע החדש ביוני, משקיע שגם הוא טרם התגלה.
קורוס מכרה ברבעון הראשון של השנה כ-3,700 כלי רכב, ירידה של כ-24% בהשוואה לרבעון הראשון 2016. הכנסות החברה צנחו ל-59 מ’ ד’ (21%-). ההפסד ברבעון הראשון הסתכם ב-41 מ’ ד’, ירידה של 8% בהשוואה למקביל. ה-EBITDA של החברה השתפר להפסד 13 מ’ ד’ לעומת הפסד 19 מ’ ד’ שנה קודם, תוצאה של הפחתה בהוצאות פרסום, שיווק והוצאות אישיות.
בסוף הרבעון היקף החובות של קורוס, ללא חובות לבעלים, עמד על כ-1.2 מיליארד ד’ ובקופת החברה נותרו מזומנים ושווי ערך בסך 9 מ’ ד’.
במרס השנה הסכימה קנון להלוות לקורוס 114 מ’ ד’ תמורת הפחתת הערבויות שלה לצ’רי. עד כה העבירה קנון 72 מ’ ד’ בשתי העברות. ההלוואות שימשו למימון הפעילות השוטפת של קורוס.
לקורוס מפעל הרכבה עם יכולת ייצור של 150,000 כלי רכב בשנה אולם בשנה שעברה מכרה החברה פחות מ-25,000 כלי רכב והשנה היא עומדת למכור עוד פחות.
עד סוף הרבעון הראשון של השנה הושקעו בקורוס כ-1.5 מיליארד ד’ וההפסדים המצטברים עמדו על סכום, דומה, כך שהאקויטי של החברה עמד בסוף הרבעון על כ-24 מ’ ד’ בלבד בעוד חובותיה עמדו על מעל 1.2 מיליארד ד’.
במצב כזה לא פלא שצ’רי נכשלה בניסיונה למכור את אחזקותיה בחברה. צ’רי במידה מסוימת מוגנת מהכשלון של קורוס, מאחר שהיא מוכרת לה רכיבים שונים לכלי הרכב שקורוס מייצרת.
קנון, השותפה של צ’רי בבעלות על קורוס, נשלטת ע”י איש העסקים עידן עופר.
בשנים האחרונות קורוס מתנהלת ממשבר למשבר ותפקיד המנכ”ל עבר בין מספר רב יחסית של מנהלים. כמו מתחרותיה הסיניות קנון, ששיווקה בתחילה רק מכונית פרטית, החלה לשווק רכב שטח ומתכננת ייצור של מכונית חשמלית.
כותרות היום
- דו”ח מסירות משאיות 11/2020 / גידול במסירות בנובמבר, התחזקות ניכרת במשאיות כבדות
- משאיות / מסירות לפי מותגים, משקלים 01-11/2020
- מסלול ניסויים / נתיבי איילון תחנוך משטח ניסויים לכלי רכב אוטונומיים באשדוד
- השקה מקומית / צ’מפיון מוטורס משיקה מתיחת פנים ל-A5, RS5
- דיימלר / מוכרת את מפעל סמארט ל-Ineos, תייצר כלי רכב לשטח
- מרצדס וואנים / קונספט חדש ל-eSprinter, בישראל מאמצע 2021 אם המיסוי יותאם
תגובה