דיגיטציה, אוטומציה ורחפנים על גג הוואן הקונספטואלי של מרצדס

מרצדס vision van. פאנל וואן במראה עתידני עם רחפנים על הגג (דיימלר)
מרצדס vision van. פאנל וואן במראה עתידני עם רחפנים על הגג (דיימלר)

אוטוניוז, 08.09.2016 – מרצדס-בנץ חשפה קונספט חדש לפעילות שירותי לוגיסטיקה עירוניים, adVANce  המשלב הפעלה דיגיטלית, רובוטית, וואן חשמלי, Vision Van ורחפנים שגג הוואן הוא המנחת שלהם. רכיבים אלה בם בליבת הקונספט החדש למערכת הפצה “המייל האחרון” במרכזים עירוניים.

פרוייקט adVANce מעסיק כבר היום כ-200 איש ודיימלר צופה שיושקעו בו 500 מיליון יורו בחמש השנים הקרובות. מרכזי הפרויקט נמצאים בשטוטגרט, ברלין ועמק הסיליקון. בחמש השנים הקרובות יפותחו במסגרת הפרויקט פתרונות לדיגיטיזציה, אוטומציה, רובוטיקה ותובלה.

“אנחנו מרכזים את תשומת הלב שלנו מעבר לכלי הרכב ולכל שרשרת הערך והסביבה העיסקית של לקוחותינו,” צוטט בהודעה לעיתונות פולקר מורניגווהג, הבוס של חטיבת הוואנים במרצדס-בנץ. “אנחנו מספקים פתרונות תובלה לעידן הדיגיטלי ומפתחים את הוואן למרכז נתונים אינטליגנטי ומקושר על גלגלים.”

מרצדס בנתה את הקונספט על שלושה מרכיבים עיקריים: שילוב הוואן ב-Internet of Things (IoT), פיתוח פתרונות מתקדמים מבוססי חומרה לתעשיית התחבורה ושיתוף פעולה עם שחקנים בתחומי קונספטים חדשים של ניידות כדי לבצע שירותים לפי דרישה. כדי לקדם את פעילותה דיימלר משקיעה  גם בסטארטאפים בתחומים שאינם אוטומוטיביים כמו אוטומציה, רובוטיקה ושירותי ניידות.

וואן כמרכז לוגיסטי

ה-Vision Van אמור להוציא לפועל את תוכניותיהם של מתכנני הלוגיסטיקה של מרצדס. זהו וואן חשמלי שגגו משמש כמנחת לשני רחפנים. חלל ההעמסה של הוואן מתופעל באופן ממוחשב, כאשר אלוגריתם שולט על בחירת החבילות עוד במרכז החלוקה, העמסתן בסדר מסוים לוואן והכנתן למסירה ידנית או לשילוח באמצעות רחפן.

ה-Vision Van הוא ללא הגה ודוושות ובקרת הנהיגה מתבצעת באמצעות סטיק הנמצא בדלת הנהג. העדרם של רכיבים קונבנציונליים אלה איפשר הקטנה של תא הנהג והגדלת נפח חלל הטעינה שבו נמצאים מתקנים לאחסון המשלוחים. בזכות ההנעה החשמלית בוואן אין יחידת גל הינע לאורך כלי הרכב וריצפת תא הנהג שטוחה לגמרי ומקלה על הנהג לעבור לחלק האחורי של הוואן לצורך ביצוע משלוחים.

לוואן  מערכת מצברי ליתיום יון מודולרית עם תכולה שמאפשרת התאמת טווח בין 80 ק”מ ל-270 ק”מ. את המצברים ניתן להטעין באמצעות AC, DC ומאנרגיה מושבת מבלימה. למנוע החשמלי הספק 100 כ”ס עם יכול לעוצמה מתפרצת למשך 60 שניות של 200 כ”ס. המומנט עומד על 270 נ”מ (27.5 קג”מ). המהירות המרבית התיאורטית היא 120 קמ”ש אבל מגביל אלקטרוני מונע מעבר 80 קמ”ש.

לרחפנים שעל גג הוואן יכולת ריחוף טווח של 20 ק”מ, כך שהם יכולים למסור משלוח במרחק של עד 10 ק”מ מהוואן. יכולת הנשיאה של רחפן היא עד 2 ק”ג. השימוש ברחפנים עשוי לקצר במשכי זמן ניכרים את משך החלוקה ולחסוך מהמפעיל לטעות ברחובות עירוניים צרים וצפופים. הרחפן פותח ע”י Matternet, חברה מעמק הסיליקון המפתח רחפנים למערכות לוגיסטיקה.

“האפקטים הכוללים של הטכנולוגיה המשולבת ב-Vision Van מחישה את התהליכים ופותחת פתח לחסכונות פוטנציאליים לאורך כל שרשרת האספקה,” אמר סטפאן מאואר, מנהל מחלקת מערכות תחבורה עתידיות במרצדס-בנץ וואנים. העמסת וואן חלוקה באופן ידני נמשכת כיום 90 דקות. העמסה אוטומטית לפי מרצדס, תימשך חמש דקות בלבד.

קונספט ה-adVANce נועד לשרת בין השאר את הגידול הרב בפעילות המסחר באינטרנט שבגרמניה לבדה היקפו ב-2015 היה 46.9 מיליארד יורו. ב-2018 מומחים צופים שהיקפי המסחר הגלובלי יגדלו ל-3,000 מיליארד ד’, פי שניים מאשר השנה. הגידול הדרמטי בהיקפי המסחר מחייב לכן שינויים טכנולוגים בשיטות מיון, תעבורה והפצת “המייל האחרון”, שהוא “תהליך מורכב באופן קיצוני” לפי מאואר, ושאותו נועד לפתור קונספט ה-adVANce.

 

תגובה ראשונה

תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*